Bezglutenowe placki z płatkami jaglanymi, z dżemem z dyni oraz z twarogiem (bez jajek)

dsc00199

 

 Następna porcja placków bezglutenowych, a dokładnie z płatkami jaglanymi, z dżemem z dyni plus twaróg, taki do kanapek.

 

 

Składniki

1/2 kubka płatków jaglanych

1/2 kubka mąki ryżowej

2 łyżki skrobi ziemniaczanej

1/2 kubka dżemu z dyni

5-6 łyżek naturalnego twarogu do kanapek

1/2 kubka mleka

1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

1 łyżka cukru trzcinowego

1 łyżeczka oleju do ciasta

 

dodatkowo:

olej do smażenia

 

 

  • Do miski wsypujemy płatki jaglane, mąki bezglutenowe, bezglutenowy proszek do pieczenia, cukier i mieszamy składniki.
  • Dodajemy dżem z dyni, naturalny twaróg do kanapek, olej, mleko.
  • Mieszamy wszystkie składniki.
  • Odstawiamy ciasto na kilkanaście minut.
  • Rozgrzewamy olej na patelni.
  • Ciasto wlewamy łyżką na rozgrzaną patelnię.
  • Placki smażymy z obu stron.
  • Smażymy następne porcje.

 

dsc00203

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email