Kasza gryczana z gruszką, rzodkiewką, dymką i papryką

Kaszę gryczaną przygotowywałam w połączeniu z jabłkiem i cebulą, czy z ogórkiem, z pomidorem, a także z selerem naciowym i z natką pietruszki ( przepis znajdziecie tutaj ). A tym przepisie do kaszy gryczanej zostały dodane pokrojone w drobną kostkę: gruszka, rzodkiewki, cebula dymka ze szczypiorkiem i czerwona papryka.

 

Składniki

kilka łyżek ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej

1 gruszka

2 rzodkiewki

1 cebula dymka

kawałek czerwonej papryki

1 łyżka oleju

szczypta soli

 

  • Kroimy w drobną kostkę: gruszkę, rzodkiewki, paprykę, cebulę ze szczypiorem.
  • Dodajemy do ugotowanej kaszy gryczanej pokrojone warzywa z gruszką i mieszamy.
  • Solimy do smaku.
  • Polewamy olejem i mieszamy kaszę.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email