Kasza jaglana z bananem i borówkami (bez glutenu)

DSC08217

 

 Kasza jaglana z bananem i borówkami to żelazne danie bez względu na porę roku.

Banany możemy kupić przez cały rok. A z borówkami nie ma też problemu, w sklepach, na straganach pełno czarnych jagód. A jeśli temperatura spadnie u nas, to borówki znajdziemy także, ale będą importowane.

Jeśli ktoś potrzebuje słodyczy, niech poleje kaszę miodem.

 

Składniki

1/3 kubka kaszy jaglanej

niepełny kubek napoju ryżowego ( do gotowania kaszy jaglanej )

3 łyżki borówek

1 banan

1 łyżeczka miodu

 

  • Wsypujemy kaszę jaglaną na sitko i przelewamy gorącą wodą.
  • Wrzucamy kaszę do garnka i zalewamy niepełnym kubkiem napoju ryżowego.
  • Gotujemy powoli, aż kasza wchłonie napój ryżowy.
  • Odstawiamy garnek z kaszą.
  • Myjemy banana i kroimy w plasterki.
  • Opłukujemy borówki.
  • Wykładamy kaszę na talerz.
  • Na kaszę kładziemy pokrojonego banana i borówki.
  • Dla słodyczy: polewamy miodem.

 

DSC08203

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One Response to Kasza jaglana z bananem i borówkami (bez glutenu)

  1. pychotka 🙂 ja bym jeszcze dodała masła orzechowego