Sałatka jaglana

DSC06385

 

 

Jeśli dodamy do ugotowanej kaszy jaglanej świeże warzywa, wyjdzie smaczna i pożywna sałatka.

 

 

Składniki

2 porcje

1/2 kubka kaszy jaglanej

1/4 papryki

2 pomidory

2 łodygi selera naciowego

listki natki z pietruszki

2 łyżki oleju

sól

pieprz

 

 

  • Wsypujemy kaszę jaglaną na sitko i przelewamy gorącą wodą.
  • Wrzucamy kaszę do garnka i zalewamy 1 szklanką wody.
  • Gotujemy powoli aż kasza wchłonie wodę.
  • Przesypujemy kaszę do miski.
  • Myjemy warzywa.
  • Kroimy pomidory na kawałki, selera naciowego w plasterki, paprykę w kostkę.
  • Kroimy umytą natkę od pietruszki.
  • Do miski z kaszą jaglaną dodajemy sól, pieprz, olej i mieszamy.
  • Wrzucamy warzywa i mieszamy wszystkie składniki.

 

 

 

DSC06363

 

 

Print Friendly, PDF & Email